Cartofii Duchesse sunt o garnitura PERFECTA la mesele festive, ce insoteste tare bine o friptura de porc, miel, vita sau chiar un platou de aperitive.

Asadar, cauti o reteta simpla pentru Revelion sau Craciun, pentru masa de Paste sau chiar pentru o zi de nastere? Mergi la sigur cu o tava de cartofi Duchesse.

Ingrediente:

1,5 kg cartofi albi 200 g unt 4 galbenusuri sare piper alb un praf nucsoara
Mod de preparare:
  1. Cartofii curatati si taiati cuburi mici se pun la fiert in apa rece cu sare.
  2. Se scurg apoi, se preseaza cat sunt calzi, se adauga sare, piper, nucsoara.
  3. Se pune untul taiat cuburi si se amesteca si apoi galbenusurile si iar se amesteca.
  4. Pasta se pune intr-un pos si se elibereaza mici cantitati intr-o tava usor unsa. Se dau la cuptor pana ce se coloreaza la suprafata.


din aceeasi categorie