Cartofii fondanti sunt extrem de simplu de facut, dar sunt si un preparat elegant. Preparati dupa reteta asta, iti ies crocanti si aurii la exterior si fragezi si cremosi in interior.

Ingrediente

4 cartofi albi mari 4 crengute cimbru 3 linguri ulei 3 linguri unt 200 ml supa de pui concentrat sare piper
Mod de preparare:
  1. Taie cartofii la ambele capete, apoi asaza-i pe una din laturile taiate.
  2. Curata cartofii de jur imprejur, taind coaja cu cutitul, mai groasa decat ai taia-o in mod obisnuit.
  3. Da cartofii pe jumatate si pune-i in apa pentru 10 minute. Usuca-i bine, apoi prajeste-i in cele 3 linguri de ulei, incins in prealabi. Rumeneste pe rand capetele sectionate.
  4. Muta cartofii intr-un vas termorezistent si acopera-i in cele 3 linguri de unt topit, potriveste de sare, piper si presara cimbru deasupra.
  5. Baga cartofii la cuptor pentru 5 minute, la 180 de grade, apoi scoate-i si adauga in tava concentratul de supa de pui. Lasa legumele la cuptor pentru alte 30-40 de minute, pana devin fragezi.

Chiftelute de cartofi cu carnati

Salata de cartofi

Ciorba de cartofi cu bacon

din aceeasi categorie