E rapida, ieftina si foarte usor de facut: cat bati din palme arunci niste cartofi gratinati cu sos bechamel in cuptor si in maxim o ora te bucuri de o masa satioasa!
Ingrediente
1. Topeste untul complet si adauga faina, pentru a obtine sosul bechamel. Amesteca energic odata adaugata faina si lasa cratita la foc mediu pentru un minut.
2. Adauga laptele cat mai rece treptat si omogenizeaza bine compozitia. Potriveste de sare si piper, adauga apoi nucsoara, cimbrul si usturoiul intreg.
3. Lasa sosul bechamel la fiert pana ce se ingroasa. Scoate usturoiul si cimbrul la final. Taie cartofii felii de 0.5 cm grosime si asaza jumatate din ei uniform intr-o tava unsa cu unt.
4. Deasupra cartofilor intinde jumatate din sosul bechamel, iar peste asaza un alt strat de cartofi. Toarna restul de sos bechamel, acopera tava cu folie de aluminiu sau hartie de copt si da-o la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 grade.
5. Dupa ce cartofii s-au patruns (te asiguri cu o furculita), rade cascaval din belsug deasupra preparatului si, optional, pentru un plus de aroma, putina branza sarata maturata, precum parmezanul.
6. Da tava de cartofi gratinati din nou la cuptor pentru minim 10 minute la foc iute, sau pana cand se formeaza o crusta aurie deasupra preparatului.