O reteta de cartofi la cuptor in 2 pasi, pe care o pregatesti in cel mult o ora! Cand nu stii ce sa mai pregatesti pentru pranz sau cina, incearca niste cartofi la cuptor in sos gorgonzola, aromati si cremosi.

Ingrediente

1 kg cartofi albi 300 g smantana 200 ml smantana pentru gatit 2 oua 150 g gorgonzola 100 g cascaval 1 legatura marar pudra de usturoi sare piper
Mod de preparare:

1. Taie cartofii sferturi sau jumatati (mai ales daca sunt mici) si fierbe-i pentru cca 15 minute cu un praf generos de apa, pana ce ii poti patrunde cu furculita.
2. Asaza cartofii intr-o tava de cuptor. Separat, bate ouale si adauga cele doua tipuri de smantana, cascavalul ras si gorgonzola taiata bucatele, sare, piper si putina pudra de usturoi.
3. Toarna sosul cu gorgonzola peste cartofi si da tava la cuptor pentru 35-40 minute. Dupa ce cartofii s-au rumenit bine, presara mararul tocat marunt.
4. Serveste cartofii in sos gorgonzola fierbinti, cu muraturi asortate sau salata proaspata alaturi.