Cartofi prajiti la cuptor
Ai vrea sa mananci mai sanatos, dar pur si simplu nu poti renunta la cartofii prajiti? Macar pregateste-i la cuptor, dupa reteta asta! Asa ies mult mai sanatosi, la fel de gustosi ca cei traditionali si folosesti mult mai putin ulei.
Ingrediente
1. Tapeteaza tava de cuptor cu folie de aluminiu si unge-o cu putin ulei. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
2. Curata cartofii si taie-i felii potrivite, apoi unge-i cu ulei, folosind o pensula de bucatarie.
✽ Sfat util:
Pentru cartofi prajiti la cuptor extrem de pufosi si fragezi, fierbe-i dupa taiete pentru 4-5 minute in apa clocotita, inainte de a-i unge cu ulei.
3. Asezoneaza-i cu amestecul de sare, pudra de usturoi, boia si chili, daca preferi cartofi prajiti la cuptor putin mai iuti.
4. Da feliile de cartofi la cuptor, asezate pe folia de aluminiu, pentru circa 30 de minute, intorcandu-i pe cealalta parte la jumatatea timpului, sau dupa ce se rumenesc.
5. Serveste cartofii prajiti la cuptor exact asa cum i-ai servi si pe cei clasici, eventual cu un sos delicios de usturoi, pregatit in casa, sau cu un sos de maioneza sanatoasa, fara colesterol!