Te-ai saturat de banalii cartofi la cuptor? Iata-i in varianta reinventata, in sos de branzeturi! Sigur ii vei aprecia si nici nu vei simti nevoia sa-i servesti alaturi de un fel principal, caci sunt suficient de satiosi si aromati.
Ingrediente
5 cartofi mari 200 g branza tip Fagaras 100 ml lapte 150 g cascaval 80 g gorgonzola 1 lingurita pudra de usturoi 1 lingurita busuioc 1 praf bicarbonat de sodiu sare piper
Mod de preparare:
- Curata cartofii si taie-i cuburi cat mai egale intre ele. Fierbe-i in apa cu un praf de bicarbonat pana ce se fragezesc (cam 10 minute). Scurge-i de apa si agita-i in cratita in care au fiert, pana cand devin usor cremosi pe margine.
- Separat, amesteca branza cu cascavalul, gorgonzola si condimentele, diluand sosul cu lapte pe masura ce adaugi ingredientele uscate, incat sa se pastreze o consistenta cremoasa.
- Toarna sosul peste cartofi in mai multe transe, intorcand cartofii dupa fiecare portie de sos, pentru a repartiza branzeturile uniform.
- Asaza amestecul intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, imprastie-i cat mai bine si da tava la cuptor pentru cca 30 de minute, sau pana cand cartofii se rumenesc bine.
S-ar putea sa-ti placa si:
Cartofi cu pui in sos bechamel