Te-ai saturat de retetele clasice si cauti sa prepari o cina usoara? Incearca niste cartofi umpluti cu bacon, cascaval si legume! Garantat vor fi pe placul tuturor si sigur ii vei repeta.
Ingrediente
4 cartofi noi mari o ceapa mare 200 g bacon 100 g cascaval ras 1 lingura unt 100 ml lapte sare piper
Mod de preparare:
- Spala cartofii foarte bine si inteapa-i cu furculita din loc in loc. Da-i la cuptor pentru cca 45-50 de minute, sau pana cand devin fragezi la interior.
- Toaca ceapa si baconul marunt si rumeneste-le bine intr-o cratita cu putin ulei (daca e necesar; daca baconul este suficient de gras, nu e nevoie de ulei).
- Taie cartofii pe lungime si scobeste-i pana aproape de coaja, pastrand continutul lor. Pune pulpa pastrata in aceeasi cratita/tigaie in care ai prajit baconul si incalzeste-o la foc mediu. Adauga laptele, untul, sare si pier si paseaza ingredientele pana obtii un piure fin.
- Combina piureul cu baconul, ceapa si cascavalul ras. Cu aceasta compozitie umple jumatatile de cartofi si da-le la cuptor pentru cca 15 minute la foc mediu.
S-ar putea sa-ti placa si:
Cartofi copti umpluti cu sos de broccoli
Ardei umpluti cu carne tocata si orez