Caserola de Cordon Bleu pastreaza savoarea preparatului original, insa e mult mai usor de gatit pentru o familie intreaga. In plus, este mult mai sanatos, caci nu implica prajeala.
Ingrediente
350 g piept de pui gatit 200 g sunca de praga/presata 200 g cascaval 1 lingura parmezan ras 100 g pesmet 2 linguri unt
Ingrediente pentru sos
3 linguri unt 3 linguri faina 150 ml supa de pui 150 ml lapte 1 lingura de mustar dijon sare piper
Mod de preparare:
1. Topeste untul intr-o cratita, adauga faina si amesteca pentru cateva secunde, apoi adauga supa si laptele, sarea, piperul si mustarul. Tine sosul pe foc pana se ingroasa putin.
2. Aseaza carnea intr-un vas termorezistent, apoi presara sunca taiata cubulete, urmata de cascavalul ras si parmezan. Toarna sosul peste compozitie si acopera totul cu un strat de pesmet, peste care pui bucatele mici de unt, din loc in loc.
3. Da tava la cuptor pentru 40 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata.