Un preparat improvizat, dar care face legumele incredibil de gustoase. Caserola de legume e gata in 30-40 de minute maxim, cu un efort minim.
Ingrediente
150 g piept de pui afumat 2 ardei 3 fire ceapa 1 mix legume congelate (fara orez) 4 oua 2 linguri parmezan ras 200 g cascaval/mozzarella 2 linguri unt sare piper boia de ardei dulce 1/2 legatura marar
Mod de preparare:
- Caleste legumele congelate intr-o lingura de unt, apoi adauga 1/2 cana apa si acopera tigaia cu un capac sau cu folie de aluminiu, pentru a le gati la abur pentru ~10 minute.
- Dupa ce legumele s-au patruns, asaza-le intr-o tava termorezistenta si caleste in aceeasi tigaie, intr-o alta lingura de unt, pieptul de pui taiat cubulete, cei 2 ardei si ceapa verde tocata marunt.
- Dupa 2-3 minute, asaza legumele si puiul peste mixul de legume din tava, condimenteaza cu sare, piper, boia si marar. Bate ouale cu parmezanul, toarna-l peste legume si amesteca, pentru a uniformiza si apoi niveleaza.
- Rade cascaval deasupra din belsug, acopera tava cu capac sau cu folie de aluminiu si da-o la cuptor, la foc mediu pentru ~15 minute. Inlatura capacul sau folia si mai da preparatul la cuptor pentru alte 3-5 minute, pentru a se rumeni.
Incearca si:
Quiche Lorraine cu bacon si praz