Castagnole sunt mici gogosi, foarte populare in nordul si centrul Italiei, ce se consuma mai ales in timpul carnavalelor, dar asta nu te opreste sa le pregatesti in orice moment al anului.
Ingrediente
250 g faina 60 g zahar 2 oua 200 ricotta 20 ml de rom/lichior 1/2 lingurita praf de copt coaja rasa a unei lamai coaja rasa a unei portocale un praf sare
Ingrediente pentru prajit
ulei de floarea soarelui
Ingrediente pentru servit
zahar/zahar pudra
Mod de preparare:
- Bate ricotta cu zaharul pana ce se dizolva, iar branza devine cremoasa. Adauga apoi restul de ingrediente, lasand faina ultima.
- Adauga si faina treptat, incorporand-o cu o spatula, pana ce obtii un aluat inca lipicios.
- Pune toata compozitia obtinuta intr-o punga de pos. Daca este de unica folosinta, taie-i varful incat sa fie lat de 1.5-2 cm; in caz contrar, lasa varful posului asa cum este.
- Incinge ulei intr-o tigaie intinsa, dar inalta. Preseaza usor compozitia din pos, iar cand iese o bila de 2-3 cm, tai-o cu un cutit. Continua sa formezi castagnole, fara a aglomera foarte tare tigaia.
- Intoarce bilutele de branza pentru a se rumeni uniform, iar cand sunt complet aurii, scoate-le pe un platou tapetat cu prosoape de hartie. Serveste castagnole presarate cu zahar.
S-ar putea sa-ti placa si:
Torrone – Nuga cu fistic si migdale