Negresa in sine e deja o prajitura usoara, insa cu reteta asta, e la cuptor in 10 minute, fara sa folosesti mixerul! Daca ai rabdare si astepti sa se si raceasca complet, prajitura va forma crusta specifica, delicioasa si crocanta!
Ingrediente
4 oua 100 g ciocolata cu lapte 120 g faina 50-80 g zahar (dupa gust) esenta vanilie 1 lingurita praf de copt 2 linguri de unt 3 linguri cacao
Mod de preparare:
- Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce capata volum.
- Topeste ciocolata cu cele 2 linguri de unt la microunde, amestecand la fiecare 30 de secunde, pentru a asigura o topire uniforma.
- Adauga ciocolata topita peste ouale batute si amesteca, apoi incorporeaza cacaua, praful de copt si faina folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
- Aluatul trebuie sa aiba consistenta similara cu cea de pandispan, dar putin mai lichida, prin urmare adauga faina treptat, pana obtii exact consistenta descrisa.
- Toarna aluatul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si da-o la cuptorul preincalzit la 180 grade sau la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana ce marginile incep sa se desprinda, iar negresa trece testul scobitorii.
- Serveste prajitura dupa ce se raceste.
Sfaturi utile:
✽ Tine cont ca si ciocolata e dulce, deci nu exagera cu zaharul.
✽ Daca iti place o prajitura mai crocanta, adauga o mana de nuci tocate cu cutitul in aluat, inainte de a da negresa la cuptor.