Ceapa gratinata
45 minute
6 portii
Usor
Un preparat usor, cu putine ingrediente, pe care sigur il vei aprecia. Ceapa gratinata e gata in mai putin de o ora!
Ingrediente
6-7 cepe albe medii sau mari
2 linguri patrunjel
80-100 g parmezan
4 linguri pesmet
sare
piper
2 linguri ulei de masline
2 linguri otet
3 cani apa
Mod de preparare:
- Curata cepele pastrandu-le intregi. Amesteca apa cu otetul si pune-o la fiert. Cand apa da in clocot, pune ceapa in apa si las-o la oparit pentru 3-5 minute, sau pana cand devine translucida.
- Scoate ceapa si las-o sa se raceasca, apoi tai-o in 2 jumatati egale, pe „burta”. Asaza jumatatile de ceapa intr-o tava unsa cu ulei de masline cu partea taiata in sus.
- Presara sarea, piperul, pesmetul, patrunjelul taiat marunt, parmezanul si da ceapa la cuptor, la foc mediu, pentru cca 20-25 minute.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews