Un preparat usor, cu putine ingrediente, pe care sigur il vei aprecia. Ceapa gratinata e gata in mai putin de o ora!
Ingrediente
6-7 cepe albe medii sau mari 2 linguri patrunjel 80-100 g parmezan 4 linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei de masline 2 linguri otet 3 cani apa
Mod de preparare:
- Curata cepele pastrandu-le intregi. Amesteca apa cu otetul si pune-o la fiert. Cand apa da in clocot, pune ceapa in apa si las-o la oparit pentru 3-5 minute, sau pana cand devine translucida.
- Scoate ceapa si las-o sa se raceasca, apoi tai-o in 2 jumatati egale, pe „burta”. Asaza jumatatile de ceapa intr-o tava unsa cu ulei de masline cu partea taiata in sus.
- Presara sarea, piperul, pesmetul, patrunjelul taiat marunt, parmezanul si da ceapa la cuptor, la foc mediu, pentru cca 20-25 minute.