Ardei umpluti sau rosii umplute sigur ai mai mancat, poate chiar frecvent. Dar ai incercat vreodata ceapa umpluta?

Ingrediente

6-7 cepe mari 2-3 pulpe dezosate de pui 2 ardei 2 morcovi 2 ciuperci 1/2 cana vin alb sec 2 linguri unt 1 lingura ulei de masline 100 g cascaval sare piper 3 linguri patrunjel
Mod de preparare:
  1. Taie carnea cubulete sau da-o prin masina de tocat, rade morcovii, toaca ardeii, ciupercile si o jumatate de ceapa cat mai marunt. Taie cascavalul cubulete.
  2. Intr-o tigaie, pune untul la incins si soteaza toate legumele cu carnea, sarea si condimentele pana cand toate ingredientele si-au schimbat culoarea. Stinge cu vinul, apoi lasa-l sa scada.
  3. Curata cepele de foile exterioare si spala-le. Taie fiecare ceapa la capete, apoi pe inaltime intr-un singur loc, incat sa poti desface foile interioare una de cealalta, pastrand totusi forma rotunda.
  4. Uneste 2 foi de ceapa, incat sa rezulte una mai groasa, aliniand taieturile. Umple ceapa pe 1/2 cu compozitia din tigaie, asaza un cub de cascaval in mijloc si completeaza cu amestecul de carne pana o umpli. Imbraca ceapa umpluta intr-o alta foaie de ceapa, cu taietura orientata in alta directie, pentru a evita iesirea compozitiei.
  5. Dupa ce ai umplut toate foile de ceapa mai mari, rade putin cascaval deasupra, apoi asaza-le intr-o tava pe hartie de copt, sau ruleaza-le in folie de aluminiu. Da ceapa umpluta la cuptor pentru 20-25 de minute la foc mediu.

Tarta cu ceapa caramelizata

Tocanita de ceapa

Supa de ceapa