Ceapa umpluta
40 minute
4 portii
Usor
Ardei umpluti sau rosii umplute sigur ai mai mancat, poate chiar frecvent. Dar ai incercat vreodata ceapa umpluta?
Ingrediente
6-7 cepe mari
2-3 pulpe dezosate de pui
2 ardei
2 morcovi
2 ciuperci
1/2 cana vin alb sec
2 linguri unt
1 lingura ulei de masline
100 g cascaval
sare
piper
3 linguri patrunjel
Mod de preparare:
- Taie carnea cubulete sau da-o prin masina de tocat, rade morcovii, toaca ardeii, ciupercile si o jumatate de ceapa cat mai marunt. Taie cascavalul cubulete.
- Intr-o tigaie, pune untul la incins si soteaza toate legumele cu carnea, sarea si condimentele pana cand toate ingredientele si-au schimbat culoarea. Stinge cu vinul, apoi lasa-l sa scada.
- Curata cepele de foile exterioare si spala-le. Taie fiecare ceapa la capete, apoi pe inaltime intr-un singur loc, incat sa poti desface foile interioare una de cealalta, pastrand totusi forma rotunda.
- Uneste 2 foi de ceapa, incat sa rezulte una mai groasa, aliniand taieturile. Umple ceapa pe 1/2 cu compozitia din tigaie, asaza un cub de cascaval in mijloc si completeaza cu amestecul de carne pana o umpli. Imbraca ceapa umpluta intr-o alta foaie de ceapa, cu taietura orientata in alta directie, pentru a evita iesirea compozitiei.
- Dupa ce ai umplut toate foile de ceapa mai mari, rade putin cascaval deasupra, apoi asaza-le intr-o tava pe hartie de copt, sau ruleaza-le in folie de aluminiu. Da ceapa umpluta la cuptor pentru 20-25 de minute la foc mediu.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews