Asa pregatesti cei mai buni cartofi copti pe care i-ai mancat vreodata. Un singur ingredient, adaugat la fierbere, face cartofii crocanti si deliciosi la exterior si cremosi si fragezi la interior. Nici prajiti nu-ti vor iesi la fel de buni!
Ingrediente
1,8 kg cartofi 1 lingura sare 2 l apa 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru condimentat
5 linguri ulei de masline 3 linguri rozmarin 3 catei usturoi 1/2 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:
- Pune apa la fiert impreuna cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Curata cartofii si taie-i in sferturi sau cuburi cat mai egale intre ele. Cand apa fierbe, adauga cartofii si fierbe-i pana cand ii poti patrunde usor cu furculita (cca 10 minute).
- In rastimp, incalzeste uleiul de masline cu rozmarinul tocat marunt si usturoiul zdrobit. Lasa amestecul la foc mediu pentru 3-4 minute, sau pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca. Strecoara apoi uleiul infuzat, dar pastreaza condimentele.
- Scurge cartofii de apa, adauga uleiul, sare si piper dupa gust si „arunca-i” putin in castron pana cand formeaza un strat moale, similar cu piureul la exterior.
- Da cartofii la cuptor, cat mai uniform raspanditi in tava, pentru 40 de minute la 200 de grade. Dupa primele 20 de minute, intoarce-i pentru a se rumeni uniform. Presara usturoiul si rozmarinul pastrat dupa infuzarea uleiului si patrunjelul tocat marunt.