Cauti secretul pentru cel mai pufos blat de pizza? Ei bine l-ai gasit in reteta asta, iar secretul sta intr-un anume ingredient, pe care nu te-ai astepta sa-l gasesti in pizza, ci langa, dar care face toata diferenta.

Ingrediente

160 ml apa calda 2 lingurite drojdie uscata 1 lingura zahar 500 g faina 160 ml bere 2 linguri ulei de masline 1 lingurita sare
Mod de preparare:
  1. Combina apa calda cu drojdia si zaharul si las-o deoparte pentru cateva minute, cat timp drojdia se activeaza.
  2. Amesteca faina cu sarea, apoi incorporeaza drojdia activata cu apa, berea si uleiul de masline. Framanta pentru minim 10 minute de mana sau 7-8 minute la robotul de bucatarie.
  3. Cand aluatul este fin si elastic, unge-l cu putin ulei de masline si da-l la crescut pentru 2-3 ore intr-un castron acoperit cu un prosop.
  4. Aceasta cantitate de aluat este suficienta pentru 2 pizza de 30 cm, deci daca planuiesti sa prepari una singura, imparte aluatul in 2 si congeleaza-l sau refrigereaza-l pe cel ramas.
  5. Intinde jumatatea pe care o prepari cu degetele in tava si mai las-o la crescut 10-15 minute. Intinde sosul de rosii si toppingurile preferate deasupra blatului pufos, apoi da preparatul la cuptor la 180 de grade pentru ~20 de minute, sau pana cand blatul de pizza pufos se rumeneste bine.