Cauti secretul pentru cel mai pufos blat de pizza? Ei bine l-ai gasit in reteta asta, iar secretul sta intr-un anume ingredient, pe care nu te-ai astepta sa-l gasesti in pizza, ci langa, dar care face toata diferenta.
Ingrediente
160 ml apa calda 2 lingurite drojdie uscata 1 lingura zahar 500 g faina 160 ml bere 2 linguri ulei de masline 1 lingurita sare
Mod de preparare:
- Combina apa calda cu drojdia si zaharul si las-o deoparte pentru cateva minute, cat timp drojdia se activeaza.
- Amesteca faina cu sarea, apoi incorporeaza drojdia activata cu apa, berea si uleiul de masline. Framanta pentru minim 10 minute de mana sau 7-8 minute la robotul de bucatarie.
- Cand aluatul este fin si elastic, unge-l cu putin ulei de masline si da-l la crescut pentru 2-3 ore intr-un castron acoperit cu un prosop.
- Aceasta cantitate de aluat este suficienta pentru 2 pizza de 30 cm, deci daca planuiesti sa prepari una singura, imparte aluatul in 2 si congeleaza-l sau refrigereaza-l pe cel ramas.
- Intinde jumatatea pe care o prepari cu degetele in tava si mai las-o la crescut 10-15 minute. Intinde sosul de rosii si toppingurile preferate deasupra blatului pufos, apoi da preparatul la cuptor la 180 de grade pentru ~20 de minute, sau pana cand blatul de pizza pufos se rumeneste bine.