Buletele de cartofi sunt un preparat iubit de toata lumea, in primul rand pentru ca pot fi mancare oricand ai pofta: ca si gustare, cu o salata alaturi sau ca si garnitura, impreuna cu un fel principal.
Ingrediente
2 cartofi mari 100 g unt 2 galbenusuri sare piper ulei pentru prajit
Ingrediente pentru crusta
faina 2 oua pesmet
Mod de preparare:
- Fierbe cei 2 cartofi pana cand ii poti patrunde usor cu furculita, cojeste-i si piseaza-i, impreuna cu sarea, piperul, galbenusurile si untul.
- Lasa compozitia sa se raceasca, apoi formeaza buletele cu mana si da-le prin faina, ou si pesmet.
- Prajeste buletele de cartofi pana cand devin aurii, apoi scoate-le intr-un recipient tapetat cu servete de hartie.
Vezi si
- cum prepari clatite de cartofi
- Salata de cartofi cu bacon
- Trucuri pentru un piure de cartofi perfect