Dupa reteta asta, il prepari numaidecat si il servesti la mai multe mese! Checul aperitiv cu sunca si cascaval poate fi servit si cald, dar mai ales rece!
Ingrediente
6 oua 6 linguri faina 250 ml lapte 300 g cascaval 200 g sunca 2 buc ardei gras 1 pliculet praf de copt 2 linguri parmezan o legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:
1. Bate ouale cu laptele, praful de copt, sarea si piperul. Incorporeaza apoi faina treptat, urmata de cascavalul ras.
2. Separat, taie sunca si ardeiul gras cubulete si incorporeaza-le in compozitia de ou, cu o spatula.
3. Toarna compozitia de chec aperitiv intr-o forma de chec sau cozonac tapetata cu foaie de copt, apoi niveleaza cat mai bine. Deasupra checului rade parmezanul.
4. Coace checul sarat pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana cand checul trece testul scobitorii.
5. Serveste checul aperitiv cu sunca si cascaval presarat cu patrunjel, rece sau caldut.