Un deliciu aparte, plin de fructe si cu aroma de cocos. Incearca un chec diferit, cum sigur n-ai mai mancat.
Ingrediente
4 banane coapte 120 g faina 80 g fulgi nuca de cocos 1 pliculet praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu un praf de sare 1 lingurita scortisoara 120 g unt moale 150 g zahar 2 oua 70 g smantana 2-3 linguri nuci esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Piseaza bananele cu furculita sau in robotul de bucatarie.
2. Amesteca toate ingredientele uscate (faina, nuca de cocos, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara).
3. Bate untul cu zaharul pana obtii o consistenta pufoasa, apoi adauga ouale si continua sa mixezi. In final, adauga smantana si esenta de vanilie.
4. Incorporeaza bananele in amestecul de oua, apoi adauga treptat ingredientele uscate.
5. Toarna aluatul obtinut intr-o tava de cozonac unsa cu unt. Decoreaza deasupra cu jumatati de nuci si da tava la cuptor pentru o ora.