Chec cu lamaie
55 minute
8 portii
Usor
Ingrediente pentru compozitie
200 g faina
150 g zahar
4 oua
1/2 pliculet praf de copt
100 g unt
o lamaie
Ingrediente pentru glazura
un albus
100 g zahar pudra
sucul unei jumatati de lamaie si coaja rasa
cateva picaturi esenta vanilie
Ingrediente pentru tava
o lingurita unt
o lingura faina
Mod de preparare:
- Se topeste untul, la bain-marie sau la microunde, la temperatura mica.
- Se razuie lamaia si apoi se preseaza pentru a obtine sucul. Separat, se amesteca faina, zaharul si praful de copt.
- Se adauga ouale, unul cate unul, apoi untul topit, coaja rasa si sucul de lamaie. Aluatul obtinut se toarna in forma de copt unsa si infainata, se coace 40 de minute si se lasa apoi sa se raceasca.
- Pentru glazura, toate ingredientele se pun intr-un castron la bain-marie si se amesteca bine cu telul pentru 3 minute. Se scoate si se continua amestecarea pana se obtine o pasta omogena care se toarna peste checul asezat pe un gratar. Se lasa sa se inchege glazura si apoi se taie.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews