Tii post, dar ai pofta de ceva dulce, de casa? Checul asta e un desert de post cu gust bogat, colorat si pufos.
ingrediente
un pahar mare iaurt de soia 100 g compot de pere sau mere un plic praf de copt 2 morcovi 200 g faina 100 g zahar pudra 50 ml ulei
Pentru glazura
12 linguri zahar pudra 4 linguri lapte de soia
Mod de preparare:
- Iaurtul se toarna intr-un castron. Se adauga zaharul, faina, praful de copt si uleiul. Se toarna si zeama de compot, alaturi de fructele pasate si se amesteca.
- Se pun si morcovii rasi, se amesteca si se lasa la cuptor 45 de minute. Dupa racire se toarna glazura preparata prin amestecarea energica a ingredientelor.
Sfaturi utile:
✽ Inainte de a folosi morcovii pentru prepararea checului, gusta din ei pentru a stii daca sunt dulci, si nu fazi. E bine sa folosesti ca ingredient morcovi dulci, gustosi, pentru ca si checul sa iasa bun.
✽ Praful de copt se poate inlocui cu bicarbonat de sodiu stins in putina zeama de lamaie, efectul va fi acelasi.