Vrei sa pregatesti cel mai aromat desert pentru Craciun? Incearca un chec delicios umplut cu fructe uscate si nuci, un deliciu cu care garantat iti vei surprinde invitatii.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru mixul de fructe si nuci:
1. Combina toate fructele uscate cu nucile (caju, migdale) si mirodeniile, apoi da-le deoparte.
2. Separat, bate untul cu zaharul pentru 5-7 minute, pana obtii o crema foarte fina, apoi adauga pe rand, cate un ou, urmate de esenta de vanilie.
3. Incorporeaza faina combinata cu praful de copt si sarea, apoi incorporeaza si laptele.
4. Adauga fructele uscate si nucile, pastrand cateva pentru a le aseza deasupra.
5. Intinde compozitia de tort de Craciun cu fructe uscate intr-o tava tapetata cu ulei si faina, apoi da-o la cuptor pentru 80-90 minute la 160 grade, sau pana cand tortul de Craciun trece testul scobitorii.
6. Serveste desertul pudrat cu zahar si decorat dupa gust.