Chiar din timp ce prepari checul asta vei aprecia aroma lui. Combatia de mere si scortisoara intr-un chec pufos te duc cu gandul la o toamna tarzie sau la Craciun.
Ingrediente
280 g faina 100 g fulgi de ovaz 180 g zahar 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara un praf sare 120 ml ulei floarea soarelui 2 oua 150 g iaurt grecesc esenta de vanilie 6 mere
Ingrediente pentru glazura
150 g zahar pudra 3 mere
Mod de preparare:
- Intr-un bol combina ingredientele uscate, cu exceptia zaharului (faina, fulgii de ovaz, sarea, scortisoara si praful de copt). Curata merele de coaja si da-le prin razatoarea mica.
- Separat, mixeaza zaharul cu uleiul, ouale, merele date pe razatoare si esenta de vanilia.
- Combina ingrediente uscate in ingredientele umede folosind o spatula. Pune aluatul intr-o tava de chec sau cozonac, unsa in prealabil cu unt.
- Da checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca 50 de minute, sau pana cand checul trece testul scobitorii.
- Rade cele 3 mere ramase pe razatoarea mica. Combina sosul obtinut cu zaharul pudra adaugat treptat, pana ce obtii consistenta de glazura. Daca glazura este prea apoasa, mai adauga zahar pudra; daca e prea uscata, adauga 1-2 lingurite de apa.
- Toarna glazura deasupra checului ajuns la temperatura camerei si da-l la rece inainte de servire. Optional, poti decora tortul cu jumatati de nuca.