Checul impletit cu ciocolata e un desert perfect si usor, pe care il faci din cateva ingrediente banale. Mai jos gasesti reteta pas cu pas, cu imagini ajutatoare.
Ingrediente
Ingrediente pentru copt
1. Amesteca toate ingredientele uscate intre ele (faina, sare, zahar, drojdie), apoi adauga untul moale, urmat de ou si de lapte. Framanta aluatul obtinut pentru ~10 minute si lasa-l sa creasca intr-un castron acoperit pentru o ora.
2. Intinde alutul crescut pe un blat bine pudrat cu faina. Asaza ciocolata tartinabila pe toata suprafata foii, evitand marginile cu 1-2 cm.
3. Ruleaza aluatul cu grija.
5. Impleteste cele doua jumatati, asaza-le intr-o tava unsa cu unt si lasa tava acoperita pentru 20 de minute. Unge checul cu oul batut cu lapte si da checul la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute, sau pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii.
Incearca si:
Chec cu lamaie a la Diana Munteanu
Chec cu banane si nuca de cocos