Chec pufos cu cirese
Venirea primaverii e momentul PERFECT pentru un chec pufos, plin cu cirese, de care sa te bucuri cat sunt ciresele pe piata! Il poti pregati si in restul anului, daca pui cirese la pastrare la congelator sau cu cirese din ciresata.
Ingrediente
1. Spala ciresele, curata-le de samburi si codite, apoi tavaleste-le prin cele doua linguri de faina.
2. Bate untul moale cu zaharul pentru 5-6 minute si adauga apoi galbenusurile, faina (treptat) si laptele.
3. Bate albusurile spuma cat mai bine, apoi incorporeaza-le cu o spatula in prima compozitie.
4. Toarna aluatul obtinut intr-o tava de chec tapetata cu unt si faina, apoi asaza ciresele deasupra. Da tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana cand tortul cu cirese trece testul scobitorii.
5. Serveste checul pufos cu cirese pudrat cu zahar sau simplu.