Pufoase, fragede si aromate. Asa iti ies checurile daca urmezi aceasta reteta simpla si traditionala.

Ingrediente

6 oua 6 linguri faina 3 linguri ulei 6 linguri zahar 2 linguri de cacao 1 lingurita praf de copt un praf sare

Ingrediente pentru decorat

zahar pudra
Mod de preparare:

1. Bate albusurile cu un praf de sare la viteza mica pentru un minut, apoi adauga treptat zaharul si continua sa bati albusurile pana obtii o spuma usoara.
2. Freaca galbenusurile cu uleiul si adauga compozitia rezultata treptat peste albusuri. Dupa ce ai omogenizat, separa din compozitie cam 5-6 linguri intr-un castron, apoi in cantitatea mai mare de aluat incorporeaza faina si praful de copt.
3. In castronul unde ai pastrat aluat adauga 2 linguri de cacao si omogenizeaza. Unge 2 tavi mici de chec cu unt sau ulei, apoi tapeteaza-le cu faina.
4. Toarna compozitia alba in tavi in 2 jumatati egale, urmata de compozitia cu cacao pe deasupra. Incepand dintr-un capat, intoarce compozitia cu lingura pana in celalalt capat, pentru aspectul marmorat. Coace checurile in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, sau pana cand acestea se rumenesc si trec testul scobitorii.

Incearca si