Pufoase, fragede si aromate. Asa iti ies checurile daca urmezi aceasta reteta simpla si traditionala.
Ingrediente
Ingrediente pentru decorat
1. Bate albusurile cu un praf de sare la viteza mica pentru un minut, apoi adauga treptat zaharul si continua sa bati albusurile pana obtii o spuma usoara.
2. Freaca galbenusurile cu uleiul si adauga compozitia rezultata treptat peste albusuri. Dupa ce ai omogenizat, separa din compozitie cam 5-6 linguri intr-un castron, apoi in cantitatea mai mare de aluat incorporeaza faina si praful de copt.
3. In castronul unde ai pastrat aluat adauga 2 linguri de cacao si omogenizeaza. Unge 2 tavi mici de chec cu unt sau ulei, apoi tapeteaza-le cu faina.
4. Toarna compozitia alba in tavi in 2 jumatati egale, urmata de compozitia cu cacao pe deasupra. Incepand dintr-un capat, intoarce compozitia cu lingura pana in celalalt capat, pentru aspectul marmorat. Coace checurile in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, sau pana cand acestea se rumenesc si trec testul scobitorii.
Incearca si
- alte retete de checuri
- retete de deserturi rapide