Cand te gandesti la cheesecake, iti vine in cap o prajitura acrisoara si fresh, perfecta in zilele de vara? Ei bine, reteta asta de cheesecake e cu totul diferita, iar rezultatul este cel mai pufos cheesecake pe care l-ai mancat vreodata. E usor ca aerul si tare versatil, merge combinat cu dulceturi, fructe, servit cu frisca sau chiar ca atare.

Ingrediente

360 g crema de branza 150 ml lapte integral 10 linguri zahar 4 oua 5 linguri faina 5 linguri amidon
Mod de preparare:
  1. Pune crema de branza la bain marie, impreuna cu laptele si 2 linguri de zahar. Cand ai obtinut un amestec omogen, da recipientul de pe foc si incorporeaza galbenusurile celor 4 oua, urmate de faina si amidonul adaugate treptat.
  2. Separat, bate albusurile spuma cu restul de zahar (8 linguri), adaugat si el treptat. Mixeaza pana ce albusurile se tin bine de tel. Incorporeaza amestecul de branza si galbenusuri in albusurile batute spuma, folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
  3. Unge o tava cu pereti detasabili (de cca 20 cm diametrul) si tapeteaz-o cu hartie de copt. Toarna aluatul si asaza forma de tort intr-o alta tava intinsa, in care pui apa. Coace cheesecakeul pentru 30 de minute la 135 grade sau la foc mic, apoi creste temperatura la 150 grade pentru alte 60 de minute.
  4. Scoate cheesecakeul si lasa-l la racit intors invers, apoi da-l la frigider. Il poti servi presarat cu zahar, cu dulceata de fructe de padure sau cu fructe proaspete.

Cheesecake zebra

Cheesecake 9 minute

Cheesecake japonez din 3 ingrediente