In zilele calduroase, cand vrei sa te racoresti cu un desert cremos, incearca reteta asta de cheesecake cu afine si ciocolata alba.
Ingrediente
200 g biscuiti simpli 100 g unt 400 g ciocolata alba 250 g crema de branza 250 g mascarpone 250 ml smantana pentru frisca 250 g afine 7-8 piscoturi de sampanie (optional)
Mod de preparare:
- Marunteste fin biscuitii, apoi amesteca-i cu untul topit. Preseaza compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt. Da blatul la rece.
- Topeste ciocolata la bain marie, amestecand continuu. Bate crema de branza cu mascarpone si cu smantana pentru frisca, apoi incorporeaza ciocolata alba topita si afinele.
- Pune compozitia peste blat, niveleaz-o, rupe piscoturile de sampanie in sferturi si preseaza-le pe suprafata cheesecake-ului, incat sa intre putin in compozitie. Da prajitura la rece pentru 2-3 ore. Serveste cheesecake-ul decorat cu afine.
Incearca si:
Cheesecake cu Nutella si capsune
Cheesecake cu banane fara coacere