Ingredientul tau preferat in deserturi este caramelul? Atunci avem vesti bune! Iata cea mai usoara reteta dupa care poti prepara un cheesecake delicios, cu alune si caramel sarat, in doar cativa pasi.
Arata foarte prezentabil si se face numaidecat, iar datorita combinatiei stranie de caramel sarat si ciocolata, nici nu ti se va parea excesiv de dulce. Cu alte cuvinte, e un desert perfect pentru vara, usor si racoros!
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru stratul de crema
Ingrediente pentru decor
1. Zdrobeste biscuitii folosind robotul de bucatarie sau intr-o punga pe care o poti etansa, folosind facaletul. Combina biscuiti maruntiti cu untul topit si preseaza compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Da tava la congelator pana prepari crema.
2. Combina mascarpone cu smantana pentru frisca, zaharul vanilat, lingurita de zeama de lamaie si 1/2 din continutul unei cutii de lapte condensat DeLatte (deci cca 200 g). Bate compozitia cu mixerul pana cand devine ferma si isi mentine forma usor.
3. Separa cateva linguri de crema pentru ornat, daca doresti. Pune crema peste blatul de biscuiti si lasa cheesecakeul la rece pentru minim 2-3 ore, incat sa se fixeze. Dupa ce timpul s-a scurs, pregateste ingredientele pentru decor: topeste ciocolata neagra cu untul, la microunde, in reprize de 30 de secunde, urmate de amestecare.
S-ar putea sa-ti placa si:
Prajitura cu banane si caramel (Banoffee)