Dulce, exotic si foarte prezentabil: uite cat de simplu e sa prepari un cheeesecake cu ananas, ornat cu un strat de jeleu delicios deasupra.

 

 

Ingrediente pentru blat

200 g piscoturi de sampanie 120 g unt

Ingrediente pentru crema de ananas

2 pliculete gelatina 300 g crema de branza 250 g frisca 200 ml suc de ananas 3 lingurite zeama de lamaie 100 g zahar 1 lingura amidon 200 g ananas bucati

Ingrediente pentru stratul de jeleu

250 ml suc de ananas 1 pliculet gelatina
Mod de preparare:

Prepararea blatului de cheesecake

1. Marunteste piscoturile de sampanie in robotul de bucatarie, apoi combina-le cu untul topit.

2. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de tort de cca 26 cm diametrul.

Prepararea cremei de ananas

1. Pune cele doua pliculete de gelatina la hidratat cu 2-3 linguri de apa si lasa-le deoparte pana se umfla (cca 10 minute).

2. In rastimp, combina sucul de ananas cu cel de lamaie, cu zaharul si amidonul. Mixeaza bine si da compozitia la foc mic, pana ce amestecul devine uniform si se ingroasa putin.

3. Stinge focul si lasa amestecul sa se raceasca putin. Adauga gelatina hidratata, amesteca cat mai bine si lasa inca putin sa se raceasca (cca 10 minute).

4. Incorporeaza crema de branza in sosul de ananas, apoi adauga frisca batuta si bucatele de ananas. Toarna compozitia obtinuta peste blatul de piscoturi, niveleaz-o si da cheesecake-ul la frigider pentru o ora.

Prepararea jeleului de ananas

1. Pune pliculetul de gelatina la inmuiat in 2 linguri de apa si las-o 10 minute.

2. Incalzeste sucul de ananas pentru 4-5 minute, apoi adauga gelatina umflata. Dupa ce se raceste, adauga sucul de ananas peste cheesecake si da-l din nou la frigider, ideal peste noapte.

3. Serveste cheesecakeul cu ananas servit cu frisca si bucatele de ananas.