Cheesecake cu banane fara coacere
Ai pofta de un desert cremos, racoritor si fructat in acelasi timp? Cheesecake-ul asta are tot ce iti doresti. In plus, datorita bananelor nici nu mai e nevoie sa adaugi zahar, totul tine de tine.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru ornat
1. Piseaza biscuitii marunt cu facaletul sau in robotul de bucatarie si amesteca-i cu untul topit. Preseaza compozitia obtinuta intr-o tava de tort cu pereti detasabili (ideal ingusta si inalta). Da tava la frigider pentru 30 de minute.
2. Bate crema de branza cu bananele zdrobite, apoi adauga 250 ml smantana pentru frisca batuta ca pentru ornat in prealabil si 1 lingura zeama de lamaie. Gusta si adauga zahar daca crezi ca este necesar, insa adesea bananele sunt suficient de dulci.
3. Pune compozitia obtinuta in tava si da-o la frigider acoperita pentru alte 3-4 ore. Serveste cheesecake-ul ornat cu frisca si decoreaza-l cu felii de banana, apoi pudreaza-l cu cacao.
Sfat util
✽ Pentru a preveni oxidarea bananelor cu care ornezi, pune feliile de banana in zeama de lamaie ramasa pentru 1 minut pentru a preveni oxidarea.
Incearca si alte retete de cheesecake
Vezi cum pregatesti alte deserturi cu banane