Cheesecake cu dovleac si scortisoara

120 minute
10 portii
Mediu

Vrei sa simti aroma si gustul toamnei in cel mai popular desert cu branza? Atunci trebuie sa prepari un cheesecake cu dovleac si scortisoara!

 

Ingrediente pentru blat

150 g biscuiti digestivi/simpli 60 g unt

Ingrediente pentru crema

900 g crema de branza 150 g smantana 4 oua esenta de vanilie 250 g zahar 2 lingurite scortisoara 1/2 lingurita nucsoara un praf ghimbir macinat 600 g dovleac placintar
Mod de preparare:
  1. Marunteste biscuitii cat mai fin cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie, apoi combina-i cu untul topit. Pune apoi compozitia obtinuta intr-o tava de tort cu pereti detasabili si preseaza biscuitii pentru a forma blatul. Da tava la frigider pentru 30 de minute.
  2. In rastimp, curata dovleacul de coaja si seminte si da-l pe razatoarea mica sau marunteste-l fin in robotul de bucatarie. Pune dovleacul maruntit cu zaharul la foc mediu si amesteca bine, pana cand se topeste zaharul. Dovleacul este facut cand se inmoaie (gusta-l pentru a-ti da seama).
  3. Bate crema de branza cu smantana, cele 4 oua si esenta de vanilie. Adauga dovleacul racit, nucsoara, scortisoara si ghimbirul.
  4. Toarna compozitia de branza in forma de tort si da-o la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana cand stratul de branza se solidifica iar cheesecakeul cu dovleac si scortisoara se rumeneste usor.

S-ar putea sa-ti placa si: