Cum prajitura cu morcovi e deja foarte cunoscuta, iata un desert hibrid pe care sigur il vei aprecia: cheesecake cu morcovi. Daca urmezi reteta, obtii un dulce dens, cu gust bogat, in care crema se intrepatrunde cu blatul si formeaza o prajitura cremoasa si aromata.
Ingrediente pentru blatul de morcovi
3 morcovi 200 g zahar brun 2 oua 120 ml ulei esenta vanilie 200 g faina 1 pliculet praf de copt 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara
Ingrediente pentru crema
450 g crema de branza 100 g zahar pudra 100 g smantana 2 oua esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Curata si da morcovii pe razatoarea mare. Separat, bate 2 oua cu zaharul brun, uleiul esenta de vanilie, faina, praful de copt si mirodeniile. Incorporeaza morcovii rasi si da compozitia deoparte.
- Bate crema de branza cu zaharul pudra si smantana, apoi adauga putina esenta de vanilie si celelalte 2 oua.
- Toarna o parte din prima compozitie intr-o forma de prajitura unsa cu unt, completeaza cu parte din crema de branza, un alt strat de compozitie cu morcovi si tot asa, pana cand ai format 2-3 straturi si ai terminat compozitiile.
- Da cheesecake-ul cu morcovi la cuptor pentru 45-50 minute la 180 grade, sau pana cand prajitura se rumeneste. Orneaz-o dupa gust.
S-ar putea sa-ti placa si:
Cheesecake cu afine si ciocolata alba