Greu gasesti o prajitura intr-o combinatie mai buna: negresa densa si cu gust bogat, cu un strat generos de cheesecake cremos. Contrastul dintre cele doua straturi nu e doar vizual, gustul e unul exceptional.
Ingrediente pentru negresa
200 g faina 2 linguri cacao neagra 310 g ciocolata neagra 225 g unt 120 g zahar brun 5 oua 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu esenta vanilie un praf sare
Ingrediente pentru cheesecake
750 g crema de branza (ideal cat mai grasa) 150 g zahar 3 oua esenta vanilie
Ingrediente pentru decor
cubulete de ciocolata/negresa 50 g ciocolata alba
Mod de preparare:
- Intr-un bol potrivit, combina faina cu sarea, bicarbonatul si cacaua. Topeste ciocolata cu untul la microunde sau bain marie.
- Separat, bate cu telul ouale zaharul si esenta de vanilie pentru 30-60 secunde. Incorporeaza ingredientele uscate in mai multe reprize, apoi ciocolata topita.
- Toarna compozitia de negresa intr-o tava de cuptor unsa cu unt (o tava suficient de inalta incat sa incapa si compozitia alba).
- Da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute. In rastimp, bate crema de branza cu zaharul, ouale si esenta de vanilie.
- Niveleaza crema de branza deasupra stratului de negresa, apoi da-o din nou la cuptor pentru alte 40-45 de minute, sau pana cand stratul superior se incheaga.
- Serveste cheesecakecul cu negresa racit, ornat cu bucatele de ciocolata sau negresa si ciocolata alba topita.