Usor de facut si racoritor, cheesecakeul cu Nutella si capsune e perfect pentru a fi servit intr-o zi calduroasa de vara.
Ingrediente
150 g biscuiti cu cacao 60 g unt topit 1 kg crema de branza la temperatura camerei 250 g smantana 250 ml lapte condensat esenta de vanilie 1 borcan mic Nutella sau alta crema de ciocolata cu alune 1 pliculet gelatina 2 linguri apa 300 g capsune
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza o tava de tort ingusta si inalta cu hartie de copt. Marunteste biscuitii in robotul de bucatarie, amesteca-i cu untul topit si preseaza compozitia in tava, apoi da-o la cuptor pentru 10 minute.
- Bate crema de branza pentru 10 minute, adauga smantana, laptele condensat, vanilia si crema de ciocolata topita putin la microunde. Amesteca gelatina cu apa si incalzeste-o pentru 30-40 secunde, apoi toarn-o peste crema si continua sa mixezi.
- Pune 1/2 compozitie in tava, toaca si aranjeaza 1/2 din cantitatea de capsune, asaza restul de crema in tava si da-o la frigider pentru 5 ore. Inainte de servire, scoate cheesecake-ul din tava desprinzand cu cutitul pe margine, apoi orneaza-l cu capsune taiate felii sau jumatati.
Incearca si
- alte deserturi fara coacere
- alte retete de cheesecake
- alte retete cu ciocolata