Inedit si racoritor, cheesecake-ul cu pepene rosu e desertul verii. Il prepari fara coacere, din cateva ingrediente banale si il poti servi la petreceri sau il poti prepara fara sa astepti o ocazie speciala.

Ingrediente

piscoturi de sampanie 500 g mascarpone 100 ml smantana pentru frisca 3 linguri zahar esenta de vanilie

Ingrediente pentru stratul de fructe

1 pepene rosu mic 1 pliculet gelatina 1 lingura de zahar
Mod de preparare:
  1. Intr-o tava de tort cu pereti detasabili, asaza piscoturile de sampanie incat sa creezi un blat.
  2. Bate mascarpone cu smantana pentru frisca, zaharul si esenta de vanilie. Dizolva 1/2 din pliculetul de gelatina intr-o lingura de apa, apoi incalzeste-o la microunde si incorporeaz-o in crema de branza.
  3. Asaza crema de branza in tava peste piscoturi si da tortul la frigider pentru minim 30 min.
  4. Curata pepenele, taie-l bucati si mixeaza-l in blender. Strecoara pulpa de seminte, amesteca sucul obtinut cu o lingura de zahar (daca nu e suficient de dulce) si dilueaza gelatina ramasa.
  5. Incalzeste gelatina pentru 20 de secunde la microunde, amesteca apoi incorporeaz-o in sucul de pepene si toarna-l deasupra cremei de branza. Da cheesecake-ul la frigider pentru 2-3 ore, sau pana cand se intareste.

Incearca si:

Sorbet de pepene rosu

Cheesecake cu afine si ciocolata alba

Tiramisu rapid cu capsune