O combinatie delicioasa de 2 retete, ce pot fi facute si servite separat, dar pe care le recomandam impreuna pentru un gust mai bogat si un desert deosebit: cheesecake cu placinta de mere si caramel.

Ingrediente pentru placinta cu mere

100 g faina 1/2 lingurita praf de copt un praf de sare 4 mere mari 2 oua mari 150 g zahar esenta de vanilie 100 g unt

Ingrediente pentru cheesecake

900 g crema de branza 330 g zahar 30 g amidon esenta de vanilie 2 oua mari 175 g smantana de gatit

Ingrediente pentru crusta cheesecake-ului

130 g biscuiti graham sfaramati 1 lingura zahar 70 g unt topit

Ingrediente pentru caramel

400 grame de lapte condensat indulcit 40 de caramele simple 5 linguri de unt
Mod de preparare:

Pentru placinta cu mere:

Preincalzeste cuptorul la 180° si tapeteaza tava cu hartie de copt. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron.
Curata merele si taie-le in bucatele.Intr-un bol mai mare, bate ouale spuma, adauga zaharul si vanilia.
Incorporeaza jumatate din cantitatea de amestec de faina si jumatate din untul topit, urmat de restul de faina si restul de unt amestecand usor pentru a avea un aluat fin mai degraba decat unul gros.
Adauga merele in tava si acopera-le cu aluat. Da tava la cuptor pentru 50-60 de minute, sau pana devine auriu si trece testul cu scobitoarea.
Lasa prajitura sa se raceasca si apoi bag-o la frigider pana cand e gata cheesecake-ul.

Pentru cheesecake

Pentru crusta:

Combina toate ingredientele si aseaza-le pe fundul unei tavi cu pereti detasabili. Gateste amestecul timp de 8-10 minute in cuptorul setat la 170 gc, apoi lasa-l sa se raceasca.

Cheesecake

Intr-un castron mare, folosind un mixer, bate 1/4 din cantitatea de branza impreuna cu 150 g din cantitatea de zahar si cu amidonul pentru 3 minute. Amesteca apoi restul de branza, zahar si vanilie, marind viteza mixerului.
Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema ar trebui sa aiba un aspect usor, aerat. Ai grija sa nu mixezi prea mult timp.
Pune amestecul rezultat peste biscuitii din tava si infasoara peretii acesteia cu folie de aluminiu. Da-o la cuptor intr-o alta tava cu apa de 2-3 cm inaltime, cam 75 de minute, pana cand devine aurie iar mijlocul este inca moale. Lasa tava sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa pentru 30 de minute, apoi da tava la rece.

Pentru caramel:

Pune toate ingredientele intr-un castron la microunde, pentru 3 minute, oprind dupa fiecare minut pentru a amesteca.

Asamblarea

Placinta cu mere se pune deasupra cheesecake-ului, iar peste amandoua se toarna incet glazura de caramel.