Un deliciu acrisor, cu topping de visine, pe care il poti pregati nu doar la inceputul verii, cand visinele sunt in parg, ci chiar si iarna, folosind visine din visinata, din compot sau congelate.
Ingrediente pentru blat
150 g biscuiti simpli 2 linguri zahar (ideal brun) 90 g unt
Ingrediente pentru crema
250 g crema de branza 3 linguri zahar esenta vanilie 240 ml smantana pentru frisca
Ingrediente pentru toppingul de visine
600 g visine 200 g zahar 200 ml apa 2 linguri cu varf amidon
Mod de preparare:
- Curata visinele de samburi si pune-le la loc mic, impreuna cu apa, zaharul si amidonul. Amesteca constant, iar cand compozitia se ingroasa si din tulbure devine lucioasa, sosul de visine este gata. Lasa-l in baie de apa rece, incat sa ajunga rapid la temperatura camerei.
- Zdrobeste biscuitii pana obtii un praf cat mai fin, amesteca-i cu zaharul si cu untul topit. Preseaza compozitia intr-o tava cu pereti detasabili si da tava la frigider.
- Bate crema de branza cu zaharul, iar cand devine usor pufoasa adauga smantana pentru frisca si esenta de vanilie. Asaza crema obtinuta peste blatul de biscuiti, orneaza-l cu sosul de visine si serveste-l dupa 2-3 ore de refrigerare.
Incearca si:
Fursecuri cu visine in forma de inima