O combinatie incredibil de buna, dintre clasicul cheesecake si tortul din crema de zahar ars. Sigur il vei aprecia!
Ingrediente pentru blat
300 g biscuiti 130 g unt
Ingrediente pentru crema
300 g branza de vaci 100 g zahar 100 g smantana 3 oua 50 g unt esenta de vanilie sucul unei lamai
Ingrediente pentru ornat
4-5 linguri zahar
Mod de preparare:
- Marunteste biscuitii cu facaletul, intr-o punga, sau in robotul de bucatarie. Adauga untul topit si amesteca pana obtii un aluat nisipos. Preseaza compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, unsa cu unt si da tava la frigider pana cand pregatesti crema.
- Bate branza cu zaharul pana ce se omogenizeaza (gusta, pentru a te asigura ca e suficient de dulce), apoi adauga smantana, ouale, untul moale, vanilia si zeama de lamaie. Asaza crema peste blat si da tava la cuptor pentru 40-50 de minute, sau pana cand compozitia nu se mai misca atunci cand misti tava.
- Presara zaharul pentru decor deasupra si arde-l folosind o torta culinara sau o spatula metalica incinsa bine deasupra flacarii, asezand-o pe suprafata intregului cheesecake. In cazul in care nu vrei sa arzi zaharul folosind una din cele 2 metode, mai poti finisa cheesecake-ul si bagand-ul cateva minute la broiler, la foc mare, pana ce se caramelizeaza.
Incearca si: