Cheesecake festiv
85 minute
6 portii
Mediu
Un cheesecake diferit, un cheesecake festiv, am putea spune. Putin mai complex decat majoritatea retetelor, dar rezultatul final merita efortul. Un desert foarte prezentabil si racoritor.
Ingrediente pentru baza
300 g biscuiti sfaramiciosi
125 g unt topit
Ingrediente pentru umplutura
500 g crema de branza
500 g mascarpone
6 linguri zahar
4 linguri faina
6 oua
300 ml smantana foarte slaba
coaja de lamaie
esenta de vanilie
Ingrediente pentru servit
frisca
3 kiwi
sos de menta
Mod de preparare:
- Biscuitii se mixeaza pentru a obtine un fel de pesmet de biscuiti care se amesteca cu 100 g unt topit. Cu restul de unt se unge o tava cu pereti detasabili in care se pune amestecul de biscuiti, se taseaza cu lingura si se da tava la frigider.
- Se mixeaza crema de branza cu mascarpone, se adauga zaharul si faina, apoi galbenusurile, unul cate unul. Apoi se adauga smantana si se aromatizeaza, dupa gust, cu vanilie si coaja de lamaie.
- Se bat albusurile spuma, se adauga in amestecul de branza, se amesteca delicat si se toarna compozitia peste stratul de biscuiti.
- Se da tava la cuptor pentru 50-55 de minute. Se lasa de pe o zi pe alta la rece si se serveste cu frisca, feliute de kiwi si sos de menta.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews