Reteta de tort zebra probabil ca va e deja cunoscuta, dar ce ziceti de un cheesecake cu acelasi aspect dungat? Iese un deliciu.
Ingrediente pentru blat
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru uns
1. Combina ingredientele pentru blat si mixeaza-le pana obtii un aluat dens. Intinde-l cu facaletul pe un blat bine presarat cu faina si pune-l apoi pe fundul unei tavi cu pereti detasabili, unsa cu unt. Aluatul trebuie sa fie putin ridicat pe peretii tavii. Inteapa-l apoi cu furculita din loc in loc si da-l la rece pentru 30 de minute.
2. Topeste ciocolata neagra la bain marie. Separa ouale si bate albusurile spuma, cu un praf de sare. Separat, bate mascarpone cu cele 3 galbenusuri ramase, adauga laptele, zeama de lamaie, 150 g zahar si praful de pudding de vanilie, toate adaugate pe rand, dupa ce incorporezi cu mixerul ingredientul precedent.
3. Incorporeaza in galbenusuri albusurile in mai multe transe, cu o spatula. Da compozitia obtinuta in 2 jumatati, iar intr-una din ele adauga ciocolata topita si omogenizeaza. Pe blatul care a stat la rece toarna in centru, cu ajutorul unei linguri, crema din ambele culori, alternand alb cu negru pana cand termini ambele tipuri de crema.
4. Coace cheesecake-ul zebra pentru 45-50 de minute in cuptorul preincalzit.
Vezi si alte retete de cheesecake