Chiacchiere – minciunele italiene
Chiacchiere, sau minciunelele italiene, sunt gogosi traditionale, aurii, pufoase si crocante in acelasi timp, pentru care nu trebuie sa astepti sa dospeasca!
Se fac din ingrediente pe care le ai la indemana si le prepari in maxim 30 de minute!
Ingrediente
280 g faina
1 ou+1 galbenus
100 g zahar
115 g unt
2 linguri suc de portocale proaspat
coaca unei portocale
3 linguri vin alb
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf sare
ulei de prajit
Ingrediente pentru servit
zahar pudra
Mod de preparare:
- Combina faina cu bicarbonatul, sarea si zaharul. Adauga untul si incorporeaza-l in ingredientele uscate pana obtii o consistenta faramicioasa.
- Adauga oul si galbenusul, cele 2 linguri de suc de portocale proaspat stors, vinul si framanta toate ingredientele, adaugand faina in plus pana cand aluatul nu mai e lipicios.
- Intinde compozitia intr-o foaie groasa de 1/2 cm si taie minciunelele cu rotita de saleuri sau cutitul de pizza, de 2-3 cm latime si 6-7 lungime.
- Prajeste minciunelele italienesti in baie de ulei pana se rumenesc, apoi servestele presarate din belsug cu zahar pudra.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews