Le gasesti de cumparat, insa tot mai bine e cand le faci tu. Uite cum poti prepara chifle de casa pufoase si aromate chiar la tine in bucatarie!
Ingrediente
180 ml lapte 4 linguri unt 180 ml apa fierbinte 4 linguri zahar 1 lingurita sare 550-700 g faina 1 cub drojdie (25 g)
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 170 grade.
- Incalzeste laptele pe foc impreuna cu untul, pana cand untul se topeste.
- Toarna laptele intr-un bol incapator, adauga apa fierbinte, zaharul, sarea si drojdia apoi amesteca bine.
- Adauga treptat faina, intai 300 g, amesteca un minut, lasa aluatul sa stea 5 minute, apoi mai adauga 300 g de faina.
- Poti completa cu faina pana cand aluatul se desprinde usor de pe marginea bolului. Framanta pentru 5 minute, pana obtii o coca fina si nelipicioasa.
- Unge o tava de cuptor si ia bucati egale din aluat, da-le o forma rotunda cu mainile, apoi pune-le in tava. Lasa chiflele sa creasca in tava la caldura pentru 10-15 minute, apoi da-le la cuptor.
- Coace chiflele de casa pentru 30-35 de minute, sau pana se rumenesc bine.
- Inainte de a inchide focul cu 5 minute, poti scoate chiflele, le poti unge cu putin unt si sare grunjoasa, apoi le poti da iar la cuptor pentru 5 minute.