Le poti cumpara de la cuptorul cu paine, insa sunt mult mai aromate decat orice ai putea cumpara! Uite cum pregatesti niste chifle japoneze pufoase dintr-un aluat simplu si pufos! Dupa reteta asta, iti ies 12 chifle japoneze micute.
Ingrediente
1. Combina laptele caldut cu drojdia si lasa-le deoparte 10 minute.
2. Ulterior, adu laptele cu drojdia peste amestecul de faina si zahar, apoi amesteca treptat adaugand sarea, pana ce obtii un aluat omogen.
3. Framanta aluatul de mana cca 7-8 minute sau la robot pentru 4-5 minute.
4. Dupa ce ai obtinut un aluat fin, intinde-l usor cu mainile si adauga untul in centru si framanta in continuare pentru a incorpora untul.
5. Asaza aluatul pentru chiflele japoneze intr-un bol curat, uns cu unt sau ulei si acopera-l cu folie. Lasa castronul la cald pentru 2 ore.
6. Dupa ce aluatul a crescut considerabil, transfera-l pe un blat de lucru usor presarat cu faina si taie-l in 12 bucati egale.
7. Rotunjeste fiecare parte de aluat, apoi asaza-le pe toate intr-o tava tapetata cu foaie de copt, usor distantate una de cealalta (se vor lipi oricum).
8. Lasa tava la cald pentru 30 de minute, apoi elimina folia. Unge chiflele japoneze cu mare grija cu oul batut cu putin lapte, apoi presara susan sau mac.
9. Da chiflele japoneze la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.