Chiftelele sunt usor de facut si delicioase, mai ales daca stii ce condimente sa folosesti. Îti propunem sa le lasi deoparte pe cele din carne si sa prepari unele de cod.

Ingrediente

un kg cod 4 cartofi 4 oua 6 linguri cu varf faina 1/2 plic praf de copt 2 cepe o legatura patrunjel un litru lapte + 100 ml lapte un litru apa ulei pentru prajit
Mod de preparare:

1. Pestele se pune la fiert intr-un amestec de un litru lapte si un litru apa.
2. Cartofii se fierb, si apoi se preseaza si se amesteca bine cu cei 100 ml lapte. Se adauga apoi ouale, unul cate unul.
3. Se adauga ceapa taiata marunt si calita un pic in ulei, pestele bine desfacut cu furculiţa, patrunjelul, faina si praful de copt. Se lasa sa se odihneasca 3-4 ore.
4. Apoi, cu ajutorul a doua linguri, se formeaza crochetele care se prajesc in baie de ulei cald, nu incins, caci vor crapa.