Cu gustul caracteristic, usor dulceag, chiftelele de dovlecei pot inlocui cu succes reteta clasica, ce include carne. Se fac usor si rapid, in numai 30 de minute.
Află de ce e bine să consumi dovlecei și de ce să îi incluzi cât mai des în alimentația copiilor
Ingrediente
3 dovlecei un catel usturoi 2 oua 150 g faina 1/2 legatura marar sare piper ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- Dovleceii curatati, trecuti prin razatoare si presarati cu sare se lasa 20 minute intr-o strecuratoare.
- Apoi, se preseaza, se adauga ouale, mararul, usturoiul, faina, sare si piper.
- Se amesteca bine si se mai adauga faina, daca amestecul e prea lichid.
- Se incinge uleiul si se iau cu lingura mici cantitati de compozitie, care se pun in tigaie. Se scot pe servete de hartie.
Sfaturi utile:
✽ Alege dovlecei fragezi, cu coaja de culoare verde deschis si proaspeti, sa fie dulci.
✽ Adauga in compozitia de chiftele doua linguri de smantana grasa sau cateva linguri de branza rasa, pentru un gust mai bogat.
✽ Serveste chiftelele de dovlecei reci, cu iaurt sau garnitura la o friptura.