Daca te-ai saturat de chiftelele din carne, sau pur si simplu vrei sa incerci ceva nou, incearca delicioasele chiftele de orez!

Ingrediente

un kg orez 150 g pesmet fin 150 g faina o legatura ceapa verde 2 frunze busuioc 1/2 lingurita oregano 2 lingurite parmezan ras 8 oua un catel usturoi 150 g mozzarella ulei pentru prajit sare
Mod de preparare:

1. Intr-o oala, se pune la fiert apa cu sare, iar in momentul in care aceasta da in clocot, se adauga orezul si se lasa la fiert pâna ce apa s-a evaporat. Apoi, orezul se lasa la racit. Se adauga parmezan si amesteca.

2. Se adauga ceapa tocata, usturoiul, oregano, busuioc, sarea si 7 oua batute.

3. Se amesteca foarte bine si apoi, cu palmele umezite, se modeleaza chiftele. In mijlocul fiecarei chiftele se pune câte un cub de mozzarella.

4. Fiecare chiftea se trece prin faina si prin ou batut. Apoi, fiecare chiftea se trece prin pesmet si se inlatura pesmetul in plus.

5. Se prajesc chiftelele in baie de ulei incins si se scot pe servete de hartie si se aduc la masa.