O alternativa usoara si ieftina, pe gustul tuturor, a unui preparat popular la noi in tara: chiftelele.
Ingrediente
1/2 kg orez 1 litru apa 2 cuburi concentrat pui sau vita 50 g cascaval 50 g unt
Ingrediente pentru umplutura
250 g carne tocata de vita sare 1 ardei gras 1 lingura ulei piper
Ingrediente pentru prajit
4-5 linguri faina apa pesmet ulei
Mod de preparare:
- Cu 1 zi inainte de preparare se fierbe orezul in apa cu concentratul ales si, cand e aproape fiert, se pun cascavalul si untul. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
- A doua zi, carnea se pune la calit in tigaie cu ulei si ardeiul taiat marunt. Se potriveste gustul de sare si piper si se amesteca mereu pana ce carnea este complet rumenita.
- Din orez se iau mici cantitati care se pun in causul palmei si apoi se pune o lingurita de carne tocata. Se modeleaza intre palme pentru a da forma rotunda.
- Pentru prajit, faina se desface cu apa si se trec toate chiftele, apoi se trec prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei si se scot pe servete de hartie.